18 Mayıs 2012 Cuma

Barselona

Barselona


Avrupa'da bazı şehirler vardır ki,interrail turuna çıkılıyorsa mutlaka gezilip görülmesi gerekir.İşte Barcelona,bu şehirlerden biridir.İklimi,insanları,tarihsel yapıları ve ulaşım rahatlığıyla şimdiye kadar gördüğüm en güzel şehirlerden birisidir.
Konaklama: Eğer tek başınıza gitmiyorsanız,hostel yerine hotelde kalmanızı öneririm.Çünkü şehirde ucuz ve kaliteli hoteller mevcut.Büyük hoteller zinciri ibis hotel'in odaları bile 60 euro civarında.iki kişi bir odada kaldığınızı düşünürseniz kişi başı 30 euro düşer.merkeze yakın bir hostel ücretinin 25 euro olduğu göz önüne alındığında,hotelde kalmak daha iyi bir fikirdir.
Ulaşım: Barcelona'da iki havaalanı bulunmakta.biri Reus,diğeri ise Girona.Türkiye'den kalkan hemen hemen tüm havayolları,reus havaalanına gider.Ancak Türkiye'den uçuşu bulunmayan ucuz havayolları girona havaalanına inmekte.İkisi de merkezde değil,otobüse binmek gerekiyor.Aşağı yukarı 45 dk-1 saat sürüyor.
İstanbul-Reus arası uçuş yapan havayolları : spanair , vueling , thy
İnterrail yaptığım zaman,Paris'ten Barcelona'ya trenle gitmeyi zaman kaybı olarak görmüştüm.Çünkü arada uğrayacağım bir şehir yoktu.Bu nedenle Paris-Barcelona arası ryanair ile uçmuştum.Kendi yaptığımı sizlere de öneriyorum.Uzak mesafeleri tren biletiniz olsa dahi ucuz uçaklarla gitmeniz hem zamandan,hem de enerjinizden tasarruf etmenizi sağlayacak.Erken rezervasyon sayesinde Paris'ten Barcelona'ya 20 euro'ya uçmuştum.
Bu sebepten dolayı Barcelona tren garı ve İspanya trenleriyle ilgili bilgi veremeyeceğim.
Görülmesi Gereken Yerler:Şehrin hemen hemen her yerini gördüm.Gerçekten çok büyük bir şehir.En az 5 gün ayırmanızı tavsiye ediyorum.
Şehir güzel yapılarıyla dikkat çekiyor.Bu eserlerin çoğu,mimar Gaudi tarafından yapılmış.Hepsi birer şaheser
Park Güell: Gittiğinizde büyüleneceğiniz bir yer.Fotoğraflar burayı anlatmaya gerçekten yetmez.Yalnız buraya gündüz gitmeniz gerekiyor.Ulaşımı biraz uzun sürdüğünen,yola erken çıkmaya bakın.Ayrıca ares sormak isterseniz de türkçedeki gibi söylemek yerine "parq ğell" şeklinde telaffuz edin,yoksa anlamıyorlar.
                                                             
La Sagrada Familia:Dünya'nın en büyük ve görkemli katedrallerinden biri.Yapımına yaklaşık 200 sene önce başlanmış.Yine Antoni Gaudi tarafından planlanmış.200 senede bitirilecek olması yine kendisinin fikriymiş.Sormuşlar "200 sene biraz uzun değil mi?"diye.O da şöyle cevap vermiş "sipariş verenin acelesi yok ki"
Aslına bakılırsa 200 senede bitecek olması,o zamanki teknolojiye göre planlandığında ortaya çıkmış.Şu an yapımı ağırdan alınmakta.Bitirilirse hem 200 senede inşa edilme ünvanı olmayacak,hem de inşaat bittiği için eskisi kadar ilgi görmeyecek.





Las Ramblas: İstanbul'daki İstiklal Caddesini andıran uzun ve kalabalık bir caddedir.Alış veriş dükkanları,kostümlü insanlar,eğlence yerleri,restorantlar,barlar,hepsi mevcuttur.Burada kostümlü insanlara ayrı bir parantez açmak istiyorum.Bu caddenin bir bölümünde kostümlü insanlar bulunmakta.Gerçekten de başarılı kostümler,kimi yaratık olmuş,kimi lorel hary,kimi melek kimi ağaç.Onlarla fotoğraf çektirmek için 1 euro vermeniz gerekiyor ama gerçekten başarılı kostüm ve makyaja sahip oldukları için bu rakam çok da fazla gelmiyor.


Görülmesi gereken diğer yerler,Tibidabo(lunapark),Montjuic (kale),La Pedrera,Barcelona Futbol müzesi ve camp neu,picasso müzesi ve daha burada yazamadığım pek çok yer.
Güvenlik: Şehir genel olarak güvenli.Ancak hırsızlık olayları çokça yaşanmakta.Çantanıza dikkat edin ve dışarda sırt çantası yerine bel veya askılı çantaları tercih edin.Paranızı cebinizde değil,bu çantalarda taşıyın.Plajda eşyalarınızın başında mutlaka birini bırakın.
İklimi: Eğer İstanbul'dan gidiyorsanız,pek bi sıcaklık farkı hissetmeyeceksiniz.Ancak Fransa,Almanya gibi İspanya'ya nazaran daha soğuk bir ülkeden gidiyorsanız,sıcaklık 10 derece kadar farkedecek.Ekim ayına kadar Barcelona'da denize girilebiliyor.
İnsanları:Katalanlar gerçekten sıcak ve yardımsever insanlar.Adres sorduğunuzda size elinden geldiğince yardımcı oluyorlar.Hostelin adresini sorduğum kişi beni o adrese kadar götürmüştü.hem de 10 dk fazladan yürüyerek.
Alış Veriş:Hediyelik eşya alacaksanız,merkezi yerlerden almayın.Oralar turist kazıklamak içindir.Ayrıca bu yerlerde çalışan bazı Pakistanlılar Türkçe konuşarak sempatik olmaya çalışacaklar.Gaza gelip 3 euroluk şeyi 15 euroya almayın.Mutlaka aynı ürünün başka dükkanda kaç para olduğuna dikkat edin.Ürünlerin arkasında "made in china" veya "prc" yazmamasına özen gösterin.Böyle yerlerde her zaman pazarlık yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder